-->

.

.

26.8.2014

Willst du mit mir gehen?

Hypätään kaninkoloon on loikkaus fyysisesti 20 vuotiaan, silti henkisesti paljon nuoremman Nooran mielen syövereihin.
Kyse on elämästä pienellä paikkakunnalla. Sen rajoituksista ja mahdollisuuksista. Joten tervetuloa te ihmisolennot, jotka olette eksyneet internetin pimealle puolelle. Minä toimin täällä matkaoppaananne ja ohjaajanne, jolta voitte esittää kysymyksiä - niin sieltä kuin täältä.

Todellisuudessa olen oikeasti ihan tavallinen naapurintyttö, joka vain ajattelee liikaa. Päiväkirjoja - tai siis ajatuskirjoja, joiksi itse heitä kutsun -  olen pitänyt jo vuodesta 2007. Tänä päivänä ajatukseni ovat tallentuneet mustaan, Ajaston notebook:iin. Nuo kirjat ovat toimineet apuna, kun en ole päässyt jostain asiasta yli. Niihin ovat myös tallentuneet sekä hyvät ja huonot ideat, kuvat, runot sun muut. Tarkoituksena niistä olisi oppia, että millainen ihminen tässä sitä oikein ollaan. Mitä meitsi oikein täällä tekee ja haluaa tehdä.

Nykyinen kaveri
Kaksi huonoa asiaa päiväkirjoissa ovat: 1. Ne eivät vastaa minulle. Siksi ajattelin, että jos täällä joku sattuisi poikkeamaan tälle sivustolle kertomaan oman näkemyksensä johonkin asiaan. En tosin tiedä, onko tämä hyväkin asia, nimittäin en yleensä raota ajatusmaailmaani kovikaan monelle. Herkkähipiäinen kuin olen.
Mutta toisaalta itsensä ylittäminen ja riskin ottaminen on joskus tarpeen.
Varsinkin kun on jumittunut jo samaan aiheeseen vuodesta toiseen.
Nimimerkillä kokemusta.

Menneet kaverit
Toinen asia puolestaan on se, että ne vievät tilaa sekä kuluttavat puita.
Ekologinen ajattelu on muotia, right?

Olen siis tyttö. Lukion kävin asuinpaikkakunnallani, jossa tällä hetkellä olen majaillut 10 vuotta. Ensimmäiset kymmenen vuotta tuli vietettyä 500 kilometriä tästä itään. Olen myös vuoden majaillut Saksassa, vaihto-oppilaana. Se oli erittäin antoisa reissu, muistelen sitä yhä lämmöllä ja haikeudella.
Ylioppilaaksi kirjoitin nyt viime keväänä ja kavereistani poiketen, vietän välivuotta.
Syy siihen on uupumus, jonka sain kirjoituksista.

Harrastuslistani on varsin pitkä, ja kyse onkin siitä, etten oikein harrasta mitään säännöllisesti. Hetken mielijohteesta kuvailen, kirjoitan, maalailen, liikun, rakentelen, luen, kuuntelen, ajattelen ja keskustelen.
Käyn myös yhden naisen sotaa välinpitämättömyyttä vastaan. En ole siinä mikään pro, yritän vain tehdä parhaani huomioiden kaikki kanssa kävelijät siten, että he tuntisivat itsensä arvokkaiksi.
Jokainen ihminenhän on laulun arvoinen.

Tämä minusta lyhyesti, ei makeaa mahan täydeltä.
Jos kiinnostuit, hyppäätkö kanssani kaninkoloon?

P.s Jos huomaat kirjoitus- tai ajatusvirheen teksteissäni, voin vain puolustukseksi sanoa, että ihmisiähän tässä ollaan ;)
7 kommenttia:

 1. Tehdäänpäs niin että mä laitan sut Jurtan elikkäs omalle lukulistalleni koska siellä on paljon (naispuolista) väkeä joka kirjoittelee ihan järkeviä juttuja - toisin kuin minä mutta pääsisit tutustumaan näihin ihmisiin ja mistä sitä tietää vaikka jotain kanssakäymistä alkaisi tapahtua.
  Niin, ja hyvää keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Mutta lupaatko kuitenkin, että tapaamme veikeää väkeä? Minä ainakin olisin aina halunnut lentää - siis ihan itse. Nyt se olisi jopa veikeän käytännöllinen asiointitapa. Siis noin kaninkoloon putoamisen jälkeen... ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitän kommenteistanne :') Järkevyydestä en voi luvata mitään enkä myöskään veikeästä väestä, ne molemmat ovat sen verran ujoja tullakseen esiin. Mutta lupaan koettaa parhaani - myös lentämisenkin kanssa ;)

  VastaaPoista
 4. Sun blogilla on niin hyvä nimi, että eihän tätä voinut olla vilkaisematta :)

  VastaaPoista
 5. Tervehdys, minäkin tulin tuolta Paimenen jurtan kautta :)

  En ole koskaan itse osannut pitää oikeaa paperista päiväkirjaa, mutta nyt olen onnistuneesti blogannut kymmenisen vuotta ja blogejakin on erilaisia ja eri paikoissa. Puskissa on anonyymimpi kuin muut ja sitä myös päivittelen useimmin.

  Nähdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Morjens :) Ja hattua nostan kymmenelle vuodelle, itse olen vuoden pitänyt yhtä blogia, ja nyt parin vuoden tauon jälkeen ajattelin koettaa uusiksi, onko tästä mitään :D Ja juu, näkyillään

   Poista